معاون ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار جهان بين نيوز،گفت: طرح مرمتي اين روستا اين روستاي هدف گردشگري پس از دو سال تلاش با برآورد يک ميليارد تومان هزينه اجرايي پايان يافت.
ايلبيگي پور افزود: بررسي عناصر معماري روستا، شرح عمليات اجرايي،تهيه پروفيل هاي طولي و عرضي هدايتگر آب و فاضلاب ،تعيين بافت تاريخي از جمله موارد شناسايي شده در اين طرح مرمتي است.
وي گفت: براي تهيه اين طرح مرمتي 150 ميليون ريال هزينه شده است.
وي باا شاره به مرمت هاي سالانه اين روستا گفت: در مرحله اجرايي تاکنون 30 درصد روستا با افزون بر 750 ميليون ريال هزينه مرمت شده است وي گفت:در مرحله نخست تعمير و مرمت اين روستا تاريخي عملياتي از قبيل استحکام بخشي ،انجام عمليات دوخت و دوز ترک ها، اصلاح ناودان ها و اجراي اندود کاهگل ،ديوار هاي خشتي و آجري و معابر انجام شده است .
ايل بيگي پور افزود:بافت روستاي ياسه چاي با کوچه هاي سرپوشيده متعلق به دوران صفويه است؛ اين روستا در حاشيه زاينده رود و در 30 کيلومتري شهرکرد قرار دارد.
محدوده تاريخي روستاي ياسه چاي به وسعت سه و چهار دهم هکتار با گونه مسکوني و معابر سرپوشيده خشتي با شماره 22951 در فهرست آثار ملي قرار گرفت.
در اين روستا برخي ازخانه ها پلکاني روي هم واقع است و از پشت بام اين خانه ها نيز براي خشک کردن محصولات باغي گردو، بادام وانگور استفاده مي شود.
وجود «دالانهاي قديمي» و بافت معماري خاص روستاي «ياسه چاي» را به يک روستاي هدف گردشگري تبديل کرده است و سالانه گردشگران زيادي به اين روستا سفر مي کنند..